http://www.facebook.com/facultadehistoriaourense
http://www.manuelgago.org/blog/wp-content/uploads/programa_a_historia_nomedio.pdf
- A Historia no Medio: unha análise da Historia nos medios de comunicación7 de mayo a la(s) 4:00 - 8 de mayo a la(s) 8:30
- Ourense 32004 Salón de Graos, Facultade de Historia de Ourense (Edificio de Ferro)
- Inscrición gratuíta: ahistorianomedio@gmail.com
Retrasnmisión en directo polo canal da UVIGO.TV http://tv.uvigo.es/
Luns 07/05
16.15 h- 16.30 h- Apertura
16.30- 16.45 h- Errar es inevitable. La independencia de la redacción y nuestra dependencia del público.
Introdución a cargo de Jaime Almansa
16.45- 17.00 h- Arqueoloxía e comunicación: no medio sen remedio e con moito medo.
Introdución a cargo de Xurxo Ayán.
17.00- 17.15 h- Da ruina a filmina: un achegamento aos recursos audiovisuais na difusión do patrimonio galego. Introdución a cargo de Abraham Herrero Menor
17.15- 17.30 h- Recursos e Discursos: retos da construción do relato científico e da Historia nos novos medios de comunicación. Introdución a cargo de Manuel Gago Mariño
17.30- 18.00 h-Pausa
18.00-18.15 h- Pasado, discurso e sociedade nos medios de masas
Apertura da mesa redonda.
18.15- 20.30 h- Mesa Redonda. Modera: Beatriz Comendador Rey
Martes 08/05
16.30- 16.45 h- De la Historia por venir. Redes sociales y meta-relatos polífónicos, retos histórico-bio-gráficos. Introducción a cargo de Mario Ortiz.
16.45- 17.00 h- A Galipedia como medio para achegarse á historia. Introdución a cargo de Adrián Estévez.
17.00- 17.15 h- Diario de un médico de guardia: A experiencia dun blog. Introdución a cargo de David Simón Lorda
17.15- 17.30 h- A a visión e o tratamento da temática histórica no
xornalismo.
Introdución a cargo de Xurxo Salgado.
17.30- 18.00 h-Pausa.
18.00-18.15 h- Apertura da mesa redonda.
18.15- 20.30 h- Mesa Redonda. A Historia en Construción: Xornalismo e Historia Actual.
Modera: Laura Novelle
Organizado pola Facultade de Historia e a Vicerreitoría do Campus de Ourense, a Delegación de Alumnos de Historia e ALEHOU
No hay comentarios:
Publicar un comentario